Ondersteuning student met leerprobleem of beperking op de Universiteit

ACTOO-Twente ondersteunt universiteiten en haar studenten met praktische oplossingen zoals leer- en studie technieken, effectief leren, motivatietraining en organisatie & planning bij leerproblemen of een beperking.

Universitair studenten met leerproblemen en of een beperking veroorzaakt door bijvoorbeeld autisme, AD(H)D, hoogbegaafdheid of hoogsensitiviteit en/ of beelddenken lopen soms vast. Er wordt zelfstandigheid, samenwerking, studievaardigheden, planning en organisatie verwacht van deze studenten. Wanneer dat niet lukt, loopt men het risico dat deze studenten hun doorzettingsvermogen verliezen en voortijdig het onderwijs verlaten zonder diploma op zak. ACTOO-Twente ondersteunt universiteiten en haar studenten met praktische oplossingen zoals leer- en studietechnieken, effectief leren, motivatietraining en organisatie & planning.

Hoe ACTOO-Twente helpt

ACTOO-Twente biedt studenten op de universiteit ondersteuning bij onderwijsgerelateerde zaken. Met eenvoudige oplossingen streven we er naar dat elke student van kwalitatief hoogwaardig onderwijs kan genieten, zonder dat dit ten koste gaat van andere studenten.

Advies, individuele begeleiding en trainingen

ACTOO-Twente heeft ruime kennis en ervaring met het geven van advies, individuele begeleiding en trainingen aan studenten die te maken hebben met:

  • motivatieproblemen;
  • beelddenken;
  • studieproblematiek veroorzaakt door bijvoorbeeld autisme, AD(H)D, hoogsensitiviteit of hoogbegaafdheid;
  • en bij niet gediagnosticeerde problematiek.

ACTOO-Twente is door Auticomm aangemerkt als autismevriendelijk.

Meer informatie

Wil je meer weten over ondersteuning voor universitaire studenten met leerproblemen en/of een beperking? Neem dan contact op met ACTOO-Twente. We brengen met u in kaart wat er moet gebeuren en helpen u graag naar constructieve en duurzame oplossingen. We zijn er ook voor leerlingen, studenten en docenten op het(speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs, het MBO en het HBO.