Ondersteuning student met leerprobleem en/of beperking in het HBO

ACTOO-Twente ondersteunt het HBO en haar studenten met praktische oplossingen zoals leer- en studie technieken, effectief leren, motivatietraining en organisatie & planning.

HBO studenten met leerproblemen en/of een beperking veroorzaakt door autisme, AD(H)D, hoogbegaafdheid of hoogsensitiviteit lopen soms vast. Er wordt zelfstandigheid, samenwerking, studievaardigheden, planning en organisatie verwacht van deze studenten. Het hebben van goed ontwikkelde specifieke beroepscompetenties is een must. Is dit niet het geval dan loopt de student het risico dat hij/zij doorzettingsvermogen verliest en mogelijk voortijdig het onderwijs verlaat zonder diploma op zak. ACTOO-Twente ondersteunt het HBO en haar studenten met praktische oplossingen zoals leer- en studietechnieken, effectief leren, motivatietraining en organisatie & planning van de studie.

Hoe ACTOO-Twente helpt

ACTOO-Twente biedt studenten op het HBO ondersteuning bij onderwijsgerelateerde zaken. Met eenvoudige oplossingen streven we ernaar dat elke student van kwalitatief hoogwaardig onderwijs kan genieten, zonder dat dit ten koste gaat van andere studenten.

Advies, individuele begeleiding en trainingen

ACTOO-Twente heeft ruime kennis en ervaring met het geven van advies, individuele begeleiding en trainingen aan studenten die te maken hebben met:

  • motivatieproblemen;
  • beelddenken;
  • studieproblematiek veroorzaakt door autisme, AD(H)D, hoogsensitiviteit of hoogbegaafdheid;
  • en bij niet gediagnosticeerde problematiek.

ACTOO-Twente is door Auticomm aangemerkt als autismevriendelijk.

Meer informatie

Wil je meer weten over ondersteuning voor HBO studenten met leerproblemen en/of een beperking? Neem dan contact op met ACTOO-Twente. We brengen met u in kaart wat er moet gebeuren en helpen u graag naar constructieve en duurzame oplossingen. We zijn er ook voor leerlingen, studenten en docenten op het (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs, het MBO en Universiteit.