Ondersteuning leerling met leerprobleem of beperking in het voortgezet onderwijs

ACTOO-Twente ondersteunt het voortgezet onderwijs en haar leerlingen met praktische oplossingen. Bijvoorbeeld leer- en studie technieken, effectief leren en organisatie en planning.

Leerlingen in het voortgezet onderwijs met een leerprobleem en/of beperking veroorzaakt door bijvoorbeeld autisme, AD(H)D, hoogbegaafdheid of hoogsensitiviteit lopen vaak vast. Er wordt steeds meer zelfstanden, slechte resultaten, motivatieproblemen en soms zelfs veelvuldig verzuim waarbij de leerplicht dan in beeld kan komen.

Hoe ACTOO-Twente helpt

ACTOO-Twente biedt docenten en leerlingen in het voortgezet onderwijs ondersteuning bij onderwijs gerelateerde zaken. Tegelijkertijd ondersteunen we ook scholen en hun teams bij het vorm en inhoud geven aan hun zorgaanbod. We streven er naar dat met eenvoudige, maar effectieve oplossingen ieder kind van kwalitatief hoogwaardig onderwijs kan genieten zonder dat dit ten koste gaat van de zorg en aandere leerlingen.

Advies, individuele begeleiding en trainingen

ACTOO-Twente heeft ruime kennis en ervaring met het geven van advies , individuele begeleiding en trainingen aan docenten of leerlingen die te maken hebben met:

  • taalproblemen;
  • rekenproblemen;
  • automatiseren;
  • motivatieproblemen;
  • beelddenken;
  • gedragsproblematiek veroorzaakt door autisme, AD(H)D, hoogsensitiviteit of hoogbegaafdheid;
  • en bij niet gediagnosticeerde problematiek.

ACTOO-Twente is door Auticomm aangemerkt als autismevriendelijk.

Meer informatie

Wil je meer weten over ondersteuning van leerlingen in het voortgezet onderwijs met een leerprobleem en/of beperking? Neem dan contact op met ACTOO-Twente. We brengen met u in kaart wat er moet gebeuren en helpen u graag naar constructieve en duurzame oplossingen. We zijn er ook voor docenten, leerlingen en studenten in het (S)BO, MBOHBO en Universiteit.