Ondersteuning leerling met leerprobleem en/of beperking in het MBO

ACTOO-Twente ondersteunt MBO-studenten en docenten met praktische oplossingen zoals leer- en studie technieken, effectief leren, organisatie & planning en stagevoorbereiding dan wel begeleiding.

MBO leerlingen met een beperking en/of leerproblemen veroorzaakt door bijvoorbeeld autisme, AD(H)D, hoogbegaafdheid of hoogsensitiviteit en/of beelddenken lopen regelmatig vast. Er wordt steeds meer zelfstandigheid, samenwerking, studievaardigheden, planning en organisatie verwacht van deze studenten. Specifieke competenties welke gevraagd worden binnen de gekozen sector krijgen meer en meer grotere betekenis. Vaak zie je dat wanneer deze student op stage moet gaan, hij vastloopt en dat de stage in sommige gevallen voortijdig moet worden beëindigd met alle vervelende gevolgen van dien. Dit kan leiden tot grote teleurstellingen, motivatieverlies, teruglopende studieresultaten, oplopend verzuim of zelfs het voortijdig beëindigen van de opleiding.

Hoe ACTOO-Twente helpt

ACTOO-Twente biedt docenten en studenten op het MBO ondersteuning bij onderwijsgerelateerde zaken. Met eenvoudige en haalbare oplossingen streven we ernaar dat elke student van kwalitatief hoogwaardig onderwijs kan genieten, zonder dat dit ten koste gaat van andere leerlingen.

Advies, individuele begeleiding en trainingen

ACTOO-Twente heeft ruime kennis en ervaring met het geven van advies, training en individuele begeleiding aan docenten of studenten die te maken hebben met:

  • motivatieproblemen;
  • beelddenken;
  • studieproblematiek (organisatie & planning van de opleiding);
  • moeizaam verlopende stages;
  • gedragsproblematiek veroorzaakt door autisme, AD(H)D, hoogsensitiviteit of hoogbegaafdheid;
  • en bij niet gediagnosticeerde problematiek.

ACTOO-Twente is door Auticomm aangemerkt als autismevriendelijk.

Meer informatie

Wil je meer weten over ondersteuning voor MBO-studenten met een zorgbehoefte? Neem dan contact op met ACTOO-Twente. We brengen met u in kaart wat er moet gebeuren en helpen u graag naar constructieve en duurzame oplossingen. We zijn er ook voor leerlingen, studenten en docenten op het (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs, het HBO en Universiteit.