Ondersteuning leerling met leerprobleem of beperking in het basisonderwijs

ACTOO-Twente biedt docenten en leerlingen in het basisonderwijs ondersteuning bij onderwijs gerelateerde zaken. We zorgen met eenvoudige oplossingen ervoor dat iedereen van kwalitatief hoogwaardig onderwijs kan genieten.

Kinderen met een beperking of leerprobleem veroorzaakt door autisme, A(D)HD, hoogbegaafdheid of hoogsensitiviteit en/of beelddenken lopen in het basisonderwijs met regelmaat vast. Er wordt een mate van zelfstanden, motivatieproblemen, achterblijvende resultaten en soms veelvuldig verzuim. ACTOO-Twente ondersteunt leerlingen, ouders en docenten.

Hoe ACTOO-Twente helpt

ACTOO-Twente biedt docenten en leerlingen in het (speciaal) basisonderwijs ondersteuning bij onderwijs gerelateerde zaken. Tegelijkertijd ondersteunen we ook de scholen en hun teams bij het vorm en inhoud geven aan hun zorgaanbod. We streven er naar dat met eenvoudige oplossingen ieder kind van kwalitatief hoogwaardig onderwijs kan genieten.

Advies, individuele begeleiding en trainingen

ACTOO-Twente heeft ruime kennis en ervaring met het geven van advies, individuele begeleiding en trainingen aan docenten of leerlingen die te maken hebben met:

  • taalproblemen;
  • rekenproblemen;
  • automatiseren;
  • motivatieproblemen;
  • beelddenken;
  • gedragsproblematiek veroorzaakt door autisme, AD(H)D, hoogsensitiviteit of hoogbegaafdheid;
  • en bij niet gediagnosticeerde problematiek.

We ondersteunen met leer- en studietechnieken, effectief leren, organisatie & planning en motivatieproblemen. ACTOO-Twente is door Auticomm aangemerkt als autismevriendelijk.

Meer informatie

Wil je meer weten over ondersteuning voor basisschoolleerlingen met een beperking en/of leerproblemen? Neem dan contact op met ACTOO-Twente. We brengen met u in kaart wat er moet gebeuren en helpen u graag naar constructieve en duurzame oplossingen. Wij werken ook met kinderen, studenten, jongvolwassenen waarbij nog geen diagnose gesteld is, maar wel sprake is van leer- of studieproblemen. We zijn er ook voor leerlingen en docenten op het (S)BO, MBOHBO en Universiteit.