Ondersteuning onderwijs bij leerproblemen en beperkingen

ACTOO-Twente biedt leerlingen en studenten die te maken hebben met autisme, AD(H)D, hoogbegaafdheid en/of beelddenken, ondersteuning bij onderwijsgerelateerde zaken.

Kinderen met een beperking of zorgbehoefte veroorzaakt door bijvoorbeeld autisme, AD(H)D, hoogbegaafdheid of hoogsensitiviteit en/of beelddenken, lopen op het gebied van zelfstanden, motivatieproblemen, slechte resultaten, soms veelvuldig verzuim of zelfs tot het voortijdig verlaten van de school zonder diploma.

Hoe ACTOO-Twente helpt

ACTOO-Twente biedt leerlingen en studenten die te maken hebben met een beperking of zorgbehoefte ondersteuning bij onderwijszaken. Tegelijkertijd ondersteunen we ook onderwijsinstellingen en docenten bij het op een juiste manier invullen van hun zorgtaak in het geval van leerlingen en studenten met een specifieke zorgbehoefte. Ons streven is dat iedereen van kwalitatief hoogwaardig onderwijs kan genieten.

Advies, individuele begeleiding en trainingen

ACTOO-Twente heeft ruime kennis en ervaring met het geven van advies,  individuele begeleiding en trainingen aan cliënten en docenten gelieerd aan de volgende instellingen:

We helpen onder andere bij taalproblemen, rekenproblemen, automatiseren, gedragsproblematiek, leer- en studietechnieken, effectief leren, organisatie & planning, beelddenken en motivatieproblemen. ACTOO-Twente is door Auticomm aangemerkt als autismevriendelijk.

Meer informatie

Wil je meer weten over ondersteuning bij onderwijs voor leerlingen en studenten met een beperking en/of zorgbehoefte, of over ondersteuning voor docenten en onderwijsinstellingen? Neem dan contact op met ACTOO-Twente. We brengen met u in kaart wat er moet gebeuren en helpen u graag naar constructieve en duurzame oplossingen.